6 груд. 2012 р.

Стенограма пленарного засідання

ЗАСІДАННЯ ЧОТИРНАДЦЯТЕ
04 грудня 2012 року, 10 година
Веде засідання Голова Верховної Ради України В.М.ЛИТВИН

11:19:12
КАРМАЗІН Ю.А.
Юрій Кармазін, Партія захисників Вітчизни, "Наша Україна – Народна самооборона".

Шановні народні депутати! Давайте подивимося що нам внесено і ким нам внесено. І так, вчора в 9-й годині ранку був підписаний Указ Президента про те, що весь уряд "попєрєдніков Азарова" відправлений на смітник історії у відставку. Цей же уряд вчора увечері, датовано нам цей документ 3 числом, але тільки вчора увечері подає сюди бюджет.

Виникає закономірне питання до вас, Володимире Михайловичу, від кого ви прийняли бюджет? Коли тут написано Прем’єр-міністр Азаров, а такого прем’єр-міністра вже в Україні вчора станом на 9.00, коли було оприлюднено Указ Президента України, не існувало. Ви прийняли бюджет від уряду самозванця. Ось від кого ви прийняли бюджет. Ви не мали права юридично це робити. Виходячи з цього, ми з вами юридичного права розглядати цей бюджет не маємо, про що сьогодні справедливо вам відмічали народні депутати.


Тепер щодо змісту документу. По формі зрозуміло, що це шахрайським способом внесений такий же самий шахрайський бюджет. Щодо змісту документу. Щодо змісту документу, то хочу вам сказати, що в ньому зберігаються ті ж самі тенденції: це нічого не забрати в олігархів, це нічого не забрати від фінансування Президента, це нічого не забрати від фінансування уряду, від підкупу так званої владоохоронних органів, які колись називалися правоохоронних органів, судів.

Один маленький приклад. Конституційному Суду передбачено бюджет в сумі 63 мільйона гривень, причому на зарплату тільки 42. Нагадаю, що там трудиться аж 18 суддів і 300 чоловік апарату, який ніяк не скорочувався. А що ви робите з регіональними бюджетами? Що ви робите з регіонами в цьому бюджеті? У Києва забирається, якщо в минулому році забиралося 8 мільярдів, то зараз ви забираєте 8,5 мільярдів. Це 50 відсотків всього, що заробляють із доходів громадян кияни. За що ж така ненависть до Києва? За те, що так проголосував проти вас? За що? Поверніть все киянам. Цих 8,5 мільярдів за цей рік і за попередні 8 мільярдів вистачить для того, щоб фінансувати і метро на Троєщину, і інші соціальні ініціативи, фінансувати без "попєрєдников" і без всяких подачок. Через це звертаю також увагу на те, що ви зупинили норми Закону про статус та соціальний захист громадян, які постраждали по Чорнобилю. 13 статей…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Завершуйте, будь ласка.

КАРМАЗІН Ю.А. У "Прикінцевих положеннях" пункті четвертому зупинені всі норми соціальні і записано, що вони фінансуються, виходячи з наявних фінансових ресурсів Державного бюджету, а їх немає, бо є публічне визнання дефолту уряду України і його політики. Ми проти цього бюджету. Дякую!

11:55:13

ПАВЛОВСЬКИЙ А.М.

Андрій Павловський, фракція політично ув'язненої Юлії Тимошенко "Батьківщина". Шановні співвітчизники, якщо подивитися на цей бюджет, то можна дати йому девіз: "Стабільність подолано – руїни досягнуто".

Я хочу проаналізувати соціальну частину цього бюджету. Подивіться, вперше за 20 років соціальні стандарти протягом року будуть фактично незмінними: як їх призначать з 1 січня, так до 1 грудня вони не будуть змінюватися. Хоча хочу нагадати, що за уряду Юлії Тимошенко вони збільшувалися, соціальні стандарти, п'ять разів на рік. У той же час, те, що пропонується, - це ж копійки. Збільшиться мінімальна зарплата на 71 гривню, а мінімальна пенсія – на 55. А це при тому, яка буде справжня інфляція при цьому. А який курс буде реальний долара до гривні? Тут закладається 8 з половиною, але багато фахівців міжнародних, та й представники влади пошепки в кулуарах кажуть, що реальний курс долара до гривні на кінець наступного року буде 1 до 12. Отак і рахуйте, по справжніх показниках, а не замилюйте очі людям!

Разом з тим, зверніть увагу, що тут нема грошей на так звані передвиборчі соціальні ініціативи Януковича. Де гроші на молодіжну іпотеку? Де гроші на виплату втрачених заощаджень? Їх фактично нема в цьому бюджеті. Тобто виходить, що соціальні ініціативи в проекті бюджету на наступний рік "накрилися медним тазом". Вони були потрібні тільки як пропаганда перед виборами Партії регіонів.

Разом з тим, хотів би звернути увагу соціально знедолених незахищених верств населення. Знову уряд в четвертому пункті "Перехідних положень" призупиняє фактично дію 13-ти законів про соціальний захист чорнобильців, афганців, дітей війни, лікарів, вчителів, шахтарів. Жертв нацистських переслідувань призупиняє дія законів. От така подяка Партії регіонів в тих регіонах, де проголосували за них. Тобто ми можемо сказати, що в цьому бюджеті наступив повний "стабілізець". Для влади, я сподіваюся, но не для країни.


Немає коментарів:

Дописати коментар