13 груд. 2014 р.

З стенограми пленарного засідання

ЗАСІДАННЯ СЬОМЕ
Сесійний зал Верховної Ради України
12 грудня 2014 року, 10 година
Веде засідання Голова Верховної Ради України В.Б.ГРОЙСМАН

12:57:39
АРЕШОНКОВ В.Ю.
Шановна Оксано Іванівно! Шановні колеги депутати! Володимир Арешенков "Блок Петра Порошенка", 64 виборчий округ Житомирщина.

Я представляю виборчий округ основна частина населення  якого має відношення до того свята, яке, а точніше до тієї події, яку ми будемо відмічати в неділю, а саме – день ліквідатора. Тобто я  представляю значну частину людей, які відносяться до категорії тих, хто постраждав від аварії на Чорнобильській Атомній станції.

На території мого  рідного міста Коростень практично 100 відсотків такого населення – це найбільше місто з числа тих, хто постраждав від аварії на ЧАЕС. На території Житомирської області майже 400 тисяч таких громадян. І я хотів би сьогодні звернути увагу, що вчорашній виступ Прем'єр-міністра, в якому була представлена Програма дій уряду, не дав нам відповіді на те, яким чином буде, скажімо так, відмічено питання скорочення соціальних програм відносно тієї категорії громадян, про яку я зараз говорю

Річ у тім, що взагалі законодавство, яке стосується чорнобильських питань, або яке регулює соціальний статус громадян, постраждалих від аварії на ЧАЕС, питання розвитку цих територій – воно, скажімо так, достатньо давнє з моменту його прийняття (ще на початку 90-х років було прийнято це законодавство). На сьогодні багато положень його вже застарілі, вони потребують вдосконалення. Тому мною і групою колег зараз готуються зміни взагалі до цього законодавства. Ми маємо врегулювати багато питань.

Але сьогодні я хотів би вашу звернути увагу на два моменти, особливо ті, які пов'язані із підтримкою, із соціальним захистом дітей, які проживають на забруднених територіях або територіях, які постраждали, і особливо те, що стосується питань дитячого харчування і оздоровлення.

Взагалі в останні роки оті тендерні процедури, які проводилися на рівні Міністерства праці і соціального захисту, вони унеможливлювали повноцінне і якісне дитяче харчування. На наступний рік взагалі планується, і ми багато чуємо розмов про ліквідацію цих пільг. Я просив би підтримки в даному питанні.

І те, що стосується оздоровлення і ліквідаторів, і дитячого населення. Питання надзвичайно важливе, тому ми теж будемо вносити законодавчу ініціативу і просимо підтримки колег в цих питаннях.

Дякую за увагу. Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар