25 груд. 2014 р.

Стенограма пленарного засідання

ЗАСІДАННЯ ДЕВ'ЯТЕ
Сесійний зал Верховної Ради України
25 грудня 2014 року, 10 година
Веде засідання Голова Верховної Ради України В.Б.ГРОЙСМАН

"ТИМОШЕНКО Ю.В.  ....щодо користування транспортними засобами. З інвалідів знімають пільгу по платі за транспорт, з ветеранів, з учасників АТО, з усіх, дорогі друзі, це копійки. І в той же час 4,7 мільярда віддають трейдерам, зернотрейдерам, податку на додану вартість, який вони не заплатили. Я хочу вам сказати, що ми ніколи не підтримаємо 1776 – зняття пільг на транспортні послуги для інвалідів, ветеранів, чорнобильців, афганців і так далі. І тому ми готові проголосувати в першому читанні, але це не  бюджетна реформа і потребує, навіть це,  серйозного доопрацювання. Дякую за увагу. (Оплески)."
"11:37:54 - МІЩЕНКО С.Г.
Дякую. Сергій Міщенко, Київщина.

Якщо ми зараз проголосуємо в такому вигляді цей законопроект, я можу вас точно впевнити,  яким чином це буде відбуватися. Якщо сьогодні люди, які хворі і отримують гемодіаліз, і потрібно 2-3 рази на тиждень їздити в лікарню в Київ чи в Білу Церкву (це в Київській області) для отримання, вони вже більше не поїдуть. А що це для них? Це смерть.

Якщо чорнобильці, які потребують лікування, якщо інваліди, які потребують лікування, пенсіонери, які потребують лікування і мають на це пільги, вони не поїдуть ні в районну, ні в міську лікарню, тому що у них пенсія 900 гривень і для них кожен місяць на перевезення – дуже величезні кошті. Тобто таким чином ми вбиваємо своїх незахищених громадян, щоб вони не їздили лікуватися. Дякую."

"11:54:17 - КИРИЛЕНКО І.Г.
Шановний Голово, шановні колеги, шановні виборці! Кириленко, фракція "Батьківщина".
Ми підтримуємо рішення комітету, я теж працюю в цьому комітеті, не можемо приймати навіть у першому читанні цей законопроект. Його негайно треба відправляти на доопрацювання.

До того, що сказала, Лілія Михайлівна, декілька суттєвих речей, які не можу не сказати.

Пропонується відмінити пільги на проїзд для інвалідів, ветеранів війни, праці, дітей війни, чорнобильців, жертв нацистських переслідувань, політичних репресій і, увага, для покалічених учасників Майдану. Тільки прийняли закон, уже відміняємо! Що це таке?! 

Наступне. Звичайно, абсолютна більшість цих людей – це категорія  "інваліди". Їх налічується  2 мільйони 832 тисячі. Більшість осіб з інвалідністю отримує пенсію 949 гривень. У вимірі купівельної спроможності це 2009 рік. А на ліки, а на інші засобі, друзі? Це геноцид.

Наступне. Заробити собі, заробити на прожиття люди з інвалідністю  також не можуть, ми працевлаштували лише кожного четвертого.

Наступне. Прийняття запропонованих змін   спровокує масове закриття по всій території України дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів комунальної форми власності. Особливо це  стосується села. Вникнуть серйозні колізії у частині виконання конституційної вимоги щодо обов'язкового здобуття повної і загальної середньої освіти.

Друзі, пропонується освіту в 10-11класах отримувати за власний  рахунок, а  Конституція?
Друзі, пропонується реорганізовувати і ліквідовувати  навчальні заклади без згоди відповідних територіальних громад. Рахуйте, закриваються – по  суті 9 із 10 шкіл у сільській місцевості.

Наступне, пропонується позбавити учнів, вихованців, студентів та  …  працівників права на пільговий проїзд, позбавити дітей і соціально-вразливих груп безоплатного гарячого харчування. Скасувати доплати вчителям за інші види педагогічної діяльності, скасувати …"

"12:01:17
ЛЯШКО О.В.
Олег Ляшко, Радикальна партія.

Ми із сумом констатуємо, що законопроект 1577, який ми зараз розглядаємо – це антинародний законопроект. Макарович, Матвійчук, який  доповідав, вас треба на мальтійський  хрест порвати за те, що ви вносите такі ганебні законопроекти від уряду. І всьому уряду треба  поставити...

Пані міністр фінансів, я звертаюсь до вас, пані Яресько! Я розумію, що в Сполучених Штатах Америки, можливо, людям і пільги не треба, бо вони мають достойне забезпечення, зарплати, пенсії і все інше. Підіть у наших селах розкажіть, що ви закриєте лікарню, що ви закриєте школу, що дитина-інвалід не зможе доїхати до навчального закладу, бо їм немає чим доїхати,  отримувати пільги що ви позбавляєте чорнобильців права. Ви дітей загиблих учасників АТО позбавляєте права навчатися. У нас війна йде на сході, батьки життя своє віддають, а ви дітей цих батьків позбавляєте можливості навчатися і отримувати відповідну освіту.

Послухайте, коли ви розказуєте реформи – починайте реформи із себе, починайте реформи з олігархів, починайте реформи з влади, а не з простих українських громадян. Вони через оцю ганебну 23-річну владу і коли Литвин Володимир Михайлович виходить розказує, що злочинна влада не робила, ті сволочі ще гірше робили, вони людей убивали на  Майдані, так ці стріляли, а ці хочуть забрати засоби до існування.

Тому ми категорично не підтримуємо цей законопроект і ми кажемо "ні" геноциду українських громадян. Реформи починати з олігархів, з них жиру підтопити, з них гроші взяти! І не трогайте тих, кого не можна трогать! Слава Україні! "

Немає коментарів:

Дописати коментар