3 лип. 2013 р.

Стенограма пленарного засідання 02 липня 2013 року

ЗАСІДАННЯ СОРОК ПЕРШЕ
Сесійний зал Верховної Ради України
02 липня 2013 року, 16 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України В.В.РИБАК

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу Сергій Каплін.

16:41:26
КАПЛІН С.М.

Сергій Каплін, фракція "УДАР Віталія Кличка", Полтавська область, Полтава, виборчий округ №144.

По-перше, я хотів би відразу  прореагувати на слова наших політичних і ідеологічних опонентів, і опонентів усього українського народу представників Партії комуністів, капіталістичної партії  України.


Вони говорять про те, що начебто ми сьогодні робимо помилку, що підтримуємо кандидатів, які не є і не були суддями. Та хочу вам сказати, що навряд чи в нашій країні є достатня кількість тих людей, які по суті по своїй є суддями. Бо найбільш корумпована гілка влади сьогодні – суддівська. І вона давно у рейдерський спосіб захоплена вами і Партією регіонів. І саме ви призначаєте суддів. Ви перетворили український суд у бізнес і українські судді працюють за методом, за яким працює сьогодні даішник, за касовим методом. Їм призначаються певні суми, які вони мають заносити на гору і після того визначати, чи ця людина може бути.

Виходить так, що суддею в Україні може бути людина, яка не служить закону, а служить сьогодні вашому Президенту і має бути ще до того ж і підприємливою. Саме через це в українських судах так багато молоді, які вашими родичами, вашими племінниками і таке інше.

Що таке Вища рада юстиції? Це саме той орган і прості українські люди мають про це знати, який дає оцінку суддям. І саме тому цей орган сьогодні є безкарним, бо він призначається владою. І саме тому у судах сьогодні сотні тисяч скарг дітей війни, інвалідів тих усіх, кого сьогодні за поріг суду фактично не пускає влада. Яким не можуть відшкодувати ті гроші, які сьогодні винен безпосередньо Азаров чорнобильцям, афганцям, дітям війни.

Ми маємо, повинні мати, дозвольте закінчити, повинні мати опозиція…

ГОЛОВУЮЧИЙ. прошу фракція "УДАР Віталія кличка", Розенко.

16:56:30

РОЗЕНКО П.В.
Павло Розенко, фракція "УДАР Віталія Кличка".

Перше. Я хотів би абсолютно підтримати виступ Миколи Томенка і вважати, що неприпустимим є отаке от стрибання по порядку денному, Володимир Васильович. Ми пропускаємо голосування по членам Центральної виборчої комісії. Прийшли сюди люди, яких ми всі чудово знаємо і готові підтримати на членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Пропускаємо цілий блок питань до другого читання, перескакуємо чомусь на перше читання. Навіть представники уряду сьогодні он не встигли доїхати і зорієнтуватися як працює Верховна Рада України.

Друге питання. Ви оголосили знову заступника міністра соціальної політики. У поданні до Верховної Ради України чітко написано, що законопроект України про державну допомогу сім'ям з дітьми має тут доповідати міністр соціальної політики Наталія Королевська. П'ятий раз вона має доповідати – пʹятий раз її немає в залі засідань Верховної Ради України. Ну, вибачте, один раз у відрядженні, два рази у відрядженні. Але мені здається, що вона просто ігнорує Верховну Раду України і не хоче тут відповісти на питання, які є у народних депутатів України, у тому числі щодо діяльності по дітях-інвалідах, у тому числі і по питаннях тієї статті: корупції в Міністерстві соціальної політики щодо харчування дітей-інвалідів, щодо харчування дітей-чорнобильців, коли тендери виграють в міністерстві фірми, які жодного відношення до харчування дітей-інвалідів не мають. Фірми, які розташовані в місті Донецьку, а виграють на харчування в Рівненській і в Житомирській областях. Коли виграють фірми-прокладки, які не здійснюють жодної діяльності щодо харчування дітей-інвалідів.

Тому ми, звичайно, цей законопроект фракція "УДАР" підтримує однозначно…

Немає коментарів:

Дописати коментар