4 лют. 2016 р.

Стенограма пленарного засідання (проект Закону 2093)

ЗАСІДАННЯ ТРЕТЄ
Сесійний зал Верховної Ради України
04 лютого 2016 року, 10 година
Веде засідання Голова Верховної Ради України ГРОЙСМАН В.Б.

Шановні колеги, проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту постраждалих осіб), проект Закону 2093.

Прошу, пропозиція автора за скороченою процедурою її розглянути, прошу підтримати. Колеги, це питання розгляду питання чорнобильців, я просив би всіх залишатися на своїх місцях.
АРЕШОНКОВ В.Ю.
Шановний головуючий, шановні народні депутати, на ваш розгляд пропонується проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (реєстраційний номер 2093).

Остаточна редакція законопроекту напрацьована робочою групою з авторів суміжних законопроектів та представників Мінсоцполітики і Мінфіну. Тому законопроект виважений і узгоджений, він зберіг у собі лише ті норми, які можна реалізувати у нинішній економічній ситуації. Законопроект направлений на відновлення конституційних прав постраждалих громадян, які були скасовані Законом України (від 28.12.14-го року) за номером 76-8.

Зупинюсь на основних положеннях законопроекту. Передбачається часткове відновлення редакції статті 2 Закону України про статус і соціальний захист громадян в частині визначення категорій зон радіоактивно забруднених територій. Оскільки скасування цієї статті з 76 законом, створили плутанину в трактуванні та реалізації інших норм закону.

Законопроектом надається відкориговане визначення потерпілих осіб IV категорії без прив'язки до території. Відновлення цієї категорії постраждалих не потягне за собою поновлення четвертої зони, що в свою чергу не призведе до розширення кола потерпілих осіб. Тобто відновлення соціальних пільг та гарантій передбачається для вже визнаних потерпілих осіб, які в свій час зазнали впливу радіоактивного випромінювання. Окрема увага приділяється потерпілим дітям. Окремі моменти врегульовуються щодо пенсійного забезпечення.

Шановні колеги народні депутати! Я вас прошу підтримати цей законопроект. Він був розглянутий і схвалений на засіданні профільного комітету, і є спільна позиція Міністерства із соціальної політики і праці і Міністерства фінансів.

Нагадую! 30 річниця Чорнобильської катастрофи, яку ми в квітні, до якої…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Завершуйте, 30 секунд, будь ласка.

АРЕШОНКОВ В.Ю. …вимагає наших з вами зобов'язань перед людьми. Соціальні норми ніхто не відміняв, а ті, які були призупинені, мають бути відновлені і працювати в повному обсязі. Дякую.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Будь ласка, співдоповідь, Микола Томенко.

11:49:45
ТОМЕНКО М.В.
Шановні колеги! Після того як в минулому році ціла низка соціальних програм була призупинена, і я звертаю увагу на те, що призупинка соціальних програм була пояснена відповідно військовою ситуацією і кризовою ситуацією в країні, ми у комітеті створили робочу групу. І я хочу подякувати авторам законопроекту і представникам Міністерства соціальної політики, Міністерства екології, всіх, хто долучився. Фактично це результат річної роботи, це вже нова версія законопроекту, де шукали компроміси, як виконати указ Президента і постанову Верховної Ради України про те, що нинішній рік, рік пошанування ліквідаторів і чорнобильців, і як можна в цей рік пошановувати, коли в попередньому році їх забули, що вони взагалі існують. Я хочу вам сказати, що сьогодні смертність в категорії ліквідаторів одна з найвищих в країні. І коли я зустрічаюся з цими людьми, вони говорять, може це задум такий, щоб призупинити на момент, поки вони вимруть. Тому у законі ми зробили лише ті речі, які стосуються ліквідаторів і сімей, де ліквідатор уже помер. Тобто ми не брали якісь загальні речі, які дискутуються. Тобто якщо вже брати якісь інші позиції, то звичайно виникають проблеми.

Я нагадаю, про що йдеться. Тобто це йдеться про 4 позиції для дітей неповнолітніх або дружини померлих ліквідаторів. Це одноразова допомога, це медична допомога, це допомога на оздоровлення дітей. Тобто медична частина і підтримка родини, де ліквідатор нас захищав, і його вже немає.

І ще одна важлива позиція – це внесок з пенсії ліквідаторів. Вони заробили здоров'я свою цю пенсію, щоб ми ще забирали у них 15 відсотків. Тому базові позиції, ще раз я кажу, ми повертаємось до прав ліквідаторів і їх родин. Прохання підтримати.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Шановні колеги, будь ласка, запишіться два – "за", два – "проти". Сергій Євтушок, будь ласка.

11:52:18
ЄВТУШОК С.М.
Прошу передати слово Павлу Кишкарю.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Павло Кишкар, будь ласка, позафракційний.

11:52:25
КИШКАР П.М.
Дякую. Шановні друзі, більш соціально спрямованої держави в Європі ніж Україна важко буде знайти. Ідеологія цього закону зрозуміла – це повернення пільг. Але ідеологія, яка пропонувалася навзамін, чомусь не сприймається, в тому числі і керівником комітету. Пропонувалося всього-на-всього визначити те саме, що зробили всі інші країни, які постраждали від вибуху на Чорнобильській АЕС, Японія, яка має схожу ситуацію на Фукусімі, чомусь ці багаті країни не знаходять в собі сил платити всім підряд, визначати 4, 10, 12 категорій, створювати спеціальне агентство і платити людям безмірні зарплати, не знаючи завіщо і на що це робити. А тому без ідеології підтримувати будь-які популістичні закони не можна. Дякую.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Будь ласка, Олег Ляшко, Радикальна партія.

11:53:31
ЛЯШКО О.В.
Олег Ляшко, Радикальна партія. Шановний молодий колега депутат каже, що захищати чорнобильців – це популізм. Треба було 30 років тому, коли вони йшли у вир боротьби із атомом, коли вони захистили країну, коли багато, хто з них помер, а тисячі з них…

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Тато там був, розумієш, а ти там не був.

ЛЯШКО О.В. Чудово. І я там був. І я там був у 1990 році. Дякую.

Бачите, як емоційно сприймається тема чорнобильців, і це чудово, коли депутати переймаються проблемами чорнобильців, тим більше, у 30-річчя Чорнобильської катастрофи.

Українська держава і кожен з нас по гроб жизні должні цим людям і повинні їх захищати. Тому що, коли їх покликала Батьківщина і сказала, щоб вони захистили країну, вони її захистили, а сьогодні ми розказуємо, що захист чорнобильців – це популізм. Це не популізм, це наша відповідальність, це наш обов'язок. Тим більше, що багато хто із чорнобильців уже помер. І тому тут йдеться про захист сімей чорнобильців.

Тому я закликаю український парламент підтримати цей законопроект і віддати належне тим людям, які захистили нашу рідну країну від чорнобильської біди. Дякую.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Народний депутат Розенблат.

11:55:06
РОЗЕНБЛАТ Б.С.
Шановні колеги, я дійсно теж буду просити підтримати цей законопроект, тому що мова йде тільки про загиблих ліквідаторів Чорнобильської АЕС та їхні родини.

Я вам скажу просто як людина, яка живе в області, яка найбільш постраждала від Чорнобильської АЕС. Сьогодні шана цим людям, це не просто повернення пільг, там, чи якоїсь подяки, це просто відношення до тих людей, які сьогодні складають своє життя за майбутнє наших дітей і майбутнього нашої країни. Тому прошу підтримати, і, будь ласка, давайте не будемо займатися популізмом.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Народний депутат Долженков.

11:55:44
ДОЛЖЕНКОВ О.В.
Передаю слово Королевській.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Наталія Королевська, будь ласка.

11:56:00
КОРОЛЕВСЬКА Н.Ю.
Уважаемые коллеги! В апреле этого года мы отмечаем 30-ю годовщину страшной аварии. И, конечно, больно и обидно, когда людям, которые тогда не спрашивали нужно или ненужно, а вся страна объединилась в борьбе со страшным реактором. И вся страна, единая и неделимая, тогда защитила и мир, и Европу. И сегодня защитникам, ликвидаторам, тем людям, которые спасли нас всех от страшной ядерной заразы, такое отношение.

Поэтому я также хочу вам напомнить, что первых пострадавших с Чернобыля принимали Донецкая и Луганская области. И никогда в жизни к этим людям там не было плохого отношения и их всегда поддерживали и уважали. И хотелось, чтобы сегодня мы принимали решения очень ответственные, и исправили те ошибки, которые были допущены коалицией, которые были допущены год назад при принятии бюджета. Потому, что недопустимо сегодня чернобыльцу, человеку, который болеет, который вынужден в месяц минимум 2-3 тысячи гривен тратить на поддержание и сохранение свое, чтобы прожить, чтобы просто прожить этот день, сегодня его пенсию брать и обкладывать налогом на пенсию.

Стыдно, когда жена, вдова чернобыльца после того как похоронит своего мужа, вынуждена ходить по всяким социальным учреждениям и доказывать, что ее муж погиб от Чернобыля и только после этого получить пенсию. 

Поэтому, мы поддерживаем этот законопроект и просим всех депутатов его проголосовать. Также, этот законопроект поддерживают и принимали активное участие в его написании все общественные чернобыльские организации. Давайте сделаем первый шаг для восстановления справедливости. И никогда…

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.

Будь ласка, Ярослав Москаленко.

11:58:22
МОСКАЛЕНКО Я.М.
Шановні колеги, дуже добре зрозуміла позиція уряду до українського народу. Поменше соціальних видатків, побільше міжнародних кредитів. Але, шановні друзі, сьогоднішнє голосування покаже українському народу відношення українського парламенту до людей. Чи ми сьогодні думаємо про них, чи ми сьогодні підстроюємося під той шлях, на який нас сьогодні поставили всіх кредитних історій?

Я вам хочу сказати, що в ніч, коли ми голосували за бюджет, порушуючи конституційні права і вже визнаних людей постраждалими зняли, сьогодні цей закон усовує цю норму. Тому що один тільки приклад, я сам живу в Чорнобильській зоні, онкохворі сьогодні не можуть встановити причинний зв'язок з катастрофою на Чорнобильській АЕС, тому що ми їм ліквідували зону, і ми лишаємо онкохворих людей, лік, диспансеризації, лікування. Що робити цим людям? Цей законопроект це результат річної роботи, співавторами є практично всі фракції, займалося Міністерство соціальної політики і…

ГОЛОВУЮЧИЙ. 10 секунд, завершуйте.

МОСКАЛЕНКО Я.М. Різні чорнобильські організації, я прошу вас, зверніть увагу, давайте підтримаємо цей законопроект, підтримаємо наших людей, проголосуємо його за основу і в цілому. Дякую за увагу.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, займайте свої місця. Єдине що я можу сказати, що у висновках комітету написано за основу. Дивіться, ви бачите мене, а я бачу весь зал. Я ж бачу, що в такому варіанті може не вистачити.

Колеги, займайте свої місця, займайте свої місця. Колеги, пропозиція 2093: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту постраждалих осіб). Відповідно до висновку профільного комітету ставлю пропозицію за основу, прошу голосувати, прошу підтримати. За основу.

12:00:57
За-246

Шановні колеги! Ми… Шановні колеги, внесена пропозиція народними депутатами розглядати цей проект… (Шум у залі)

Що? Колеги, є заперечення депутатів, все. Єдине, що я попрошу, знаєте що, давайте зробимо за скороченою підготовкою до другого читання, це буде набагато краще. Давайте підтримаємо скорочену процедуру, підготовку до другого читання і на наступний пленарний тиждень розглянемо. Приймається? Це буде, я думаю, що здоровий компроміс.

Давайте, прошу підтримайте пропозицію підготовки за скороченою процедурою. 2093, скорочена процедура, голосуємо. Прошу підтримати!

12:01:53
За-220

Не встигли.

Колеги, є пропозиція за скороченою процедурою до другого читання, будь ласка, голосуємо, прошу підтримати. Хочете провалити закон? Будь ласка. Це скорочена процедура до другого читання.

12:02:23
За-236

Бачите?

Шановні колеги, є заперечення у народних депутатів. Підготуйте спокійно до другого читання. Шановні колеги, є пропозиція в залі голосувати його в цілому, прошу цю пропозицію визначитись, це визначитись щодо розгляду в цілому. Визначайтесь, будь ласка. Це визначення, чи підтримує зал голосування в цілому. Будь ласка. 

Значить, це пропозиція, чи підтримує зал розгляд у цілому.

12:03:11
За-198

Колеги, хочете завалити закон? Дякую.

Шановні колеги, відповідно... Не набрала навіть ця пропозиція необхідної кількості голосів.

Поіменне голосування про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо соціального захисту постраждалих осіб) (№2093) - за основу 
За - 246 Проти - 1 Утрималися - 11 Не голосували - 84 Всього - 342
Рішення прийнято
Фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА"
Кількість депутатів - 137
За - 78 Проти - 0 Утрималися - 8 Не голосували - 31 Відсутні - 20
Агафонова Н.В.Не голосувалаАлєксєєв С.О.За
Андрієвський Д.Й.ЗаАнтонищак А.Ф.Відсутній
Арешонков В.Ю.ЗаАр’єв В.І.Утримався
Артюшенко І.А.ЗаБакуменко О.Б.Не голосував
Березенко С.І.ВідсутнійБєлькова О.В.Не голосувала
Богомолець О.В.ВідсутняБрензович В.І.За
Вадатурський А.О.ЗаВалентиров С.В.За
Вінник І.Ю.Не голосувавГарбуз Ю.Г.Не голосував
Герасимов А.В.ЗаГеращенко І.В.За
Голуб В.В.ЗаГолубов Д.І.Не голосував
Гончаренко О.О.Не голосувавГорват Р.І.За
Гордєєв А.А.Не голосувавГрановський О.М.Не голосував
Гринів І.О.ВідсутнійГудзенко В.І.За
Давиденко В.М.Не голосувавДемчак Р.Є.За
Денисенко В.І.Не голосувавДехтярчук О.В.За
Джемілєв М. .ЗаДмитренко О.М.За
Довбенко М.В.ЗаДомбровський О.Г.За
Дубневич Б.В.ВідсутнійДубневич Я.В.За
Євлахов А.С.ВідсутнійЄфімов М.В.Не голосував
Жолобецький О.О.ВідсутнійЗаболотний Г.М.Не голосував
Загорій Г.В.ВідсутнійЗаліщук С.П.За
Іонова М.М.ЗаІщейкін К.Є.Відсутній
Іщенко В.О.Не голосувавКаплін С.М.За
Кіт А.Б.Не голосувавКлимпуш-Цинцадзе І.О.Утрималась
Князевич Р.П.ЗаКобцев М.В.Утримався
Козаченко Л.П.ВідсутнійКозир Б.Ю.За
Кононенко І.В.ВідсутнійКорнацький А.О.За
Король В.М.ЗаКривохатько В.В.Відсутній
Кубів С.І.ЗаКудлаєнко С.В.За
Кузьменко А.І.ЗаКуліченко І.І.За
Куніцин С.В.ЗаКурило В.С.Утримався
Курячий М.П.ЗаКутовий Т.В.Не голосував
Кучер М.І.ЗаЛаврик М.І.За
Лесюк Я.В.ЗаЛещенко С.А.За
Лівік О.П.ЗаЛопушанський А.Я.Не голосував
Лубінець Д.В.ЗаЛуценко І.С.За
Луценко Ю.В.Не голосувавЛюшняк М.В.Не голосував
Макар’ян Д.Б.Не голосувавМакедон Ю.М.За
Мамчур Ю.В.ВідсутнійМатвієнко А.С.За
Матіос М.В.Не голосувалаМатузко О.О.За
Мацола Р.М.ЗаМельник С.І.За
Мельниченко В.В.ЗаМельничук І.І.За
Мушак О.П.ВідсутнійНайєм М. .За
Насалик І.С.Не голосувавНедава О.А.За
Нестеренко В.Г.Не голосувавНовак Н.В.Не голосувала
Онуфрик Б.С.ЗаПавелко А.В.Відсутній
Паламарчук М.П.ЗаПалатний А.Л.Не голосував
Пацкан В.В.ЗаПетренко О.М.За
Пинзеник В.М.УтримавсяПобер І.М.За
Порошенко О.П.ЗаПродан О.П.Не голосувала
Ревега О.В.ЗаРибак І.П.За
Різаненко П.О.ЗаРозенблат Б.С.За
Романюк Р.С.ЗаСабашук П.П.За
Савченко О.Ю.ЗаСеврюков В.В.За
Соловей Ю.І.ЗаСольвар Р.М.Не голосував
Співаковський О.В.ЗаСпориш І.Д.За
Сугоняко О.Л.Не голосувавТіміш Г.І.За
Ткачук Г.В.ЗаТретьяков О.Ю.Не голосував
Тригубенко С.М.ВідсутнійУрбанський О.І.Відсутній
Усов К.Г.Не голосувавФірсов Є.П.Утримався
Фріз І.В.ЗаФролов М.О.За
Хлань С.В.ЗаЧекіта Г.Л.За
Чепинога В.М.ВідсутнійЧервакова О.В.За
Черненко О.М.УтримавсяЧубаров Р.А.За
Чумак В.В.УтримавсяШверк Г.А.За
Шинькович А.В.ЗаЮжаніна Н.П.Відсутня
Юрик Т.З.Не голосувавЮринець О.В.За
Юрчишин П.В.ЗаЯніцький В.П.За
Яриніч К.В.Відсутній  
 
Фракція Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ"
Кількість депутатів - 81
За - 49 Проти - 0 Утрималися - 1 Не голосували - 14 Відсутні - 17
Алексєєв І.С.ЗаБабенко В.Б.За
Бабій Ю.Ю.ЗаБереза Ю.М.Не голосував
Бойко О.П.ЗаБондар М.Л.За
Бриченко І.В.ЗаБурбак М.Ю.За
Ванат П.М.ЗаВасюник І.В.За
Величкович М.Р.Не голосувавВисоцький С.В.Відсутній
Вознюк Ю.В.ВідсутнійВойцеховська С.М.За
Гаврилюк М.В.ЗаГеращенко А.Ю.Не голосував
Горбунов О.В.ВідсутнійГриневич Л.М.За
Гузь І.В.ЗаДейдей Є.С.Не голосував
Денісова Л.Л.ЗаДзензерський Д.В.Не голосував
Дзюблик П.В.ЗаДирів А.Б.За
Донець Т.А.ВідсутняДраюк С.Є.За
Дроздик О.В.ЗаЄленський В.Є.Не голосував
Ємець Л.О.Не голосувавЄфремова І.О.Не голосувала
Заставний Р.Й.ВідсутнійІванчук А.В.За
Кадикало М.О.ЗаКацер-Бучковська Н.В.Не голосувала
Кірш О.В.ЗаКняжицький М.Л.Не голосував
Кодола О.М.Не голосувавКолганова О.В.За
Корчик В.А.ЗаКотвіцький І.О.За
Кремінь Т.Д.ЗаКривенко В.В.За
Кривошея Г.Г.ЗаКришин О.Ю.Відсутній
Ксенжук О.С.ЗаЛапін І.О.За
Левус А.М.ВідсутнійЛедовських О.В.За
Логвинський Г.В.ЗаЛук’янчук Р.В.За
Лунченко В.В.ЗаМасоріна О.С.За
Матейченко К.В.Не голосувавМедуниця О.В.За
Пашинський С.В.ЗаПинзеник П.В.За
Підберезняк В.І.ЗаПоляков М.А.Відсутній
Помазанов А.В.ЗаПрисяжнюк О.А.Відсутній
Река А.О.ЗаРомановський О.В.Відсутній
Романюк В.М.УтримавсяСавчук Ю.П.Відсутній
Семерак О.М.Не голосувавСидорчук В.В.За
Соляр В.М.ЗаСочка О.О.Відсутній
Сташук В.Ф.ЗаСтеценко Д.О.За
Сторожук Д.А.ЗаСюмар В.П.Відсутня
Тетерук А.А.ЗаТимошенко Ю.В.Відсутній
Тимчук Д.Б.ВідсутнійУнгурян П.Я.Відсутній
Фаєрмарк С.О.Не голосувавФедорук М.Т.За
Хміль М.М.ВідсутнійЧорновол Т.М.За
Шкварилюк В.В.За  
 
Позафракційні
Кількість депутатів - 50
За - 28 Проти - 1 Утрималися - 2 Не голосували - 7 Відсутні - 12
Балога В.І.УтримавсяБалога І.І.За
Балога П.І.Не голосувавБарна О.С.За
Батенко Т.І.ЗаБезбах Я.Я.Не голосував
Береза Б.Ю.ВідсутнійБілецький А.Є.Відсутній
Бублик Ю.В.ЗаГерега О.В.Не голосував
Головко М.Й.Не голосувавГопко Г.М.За
Гройсман В.Б.ЗаДенисенко А.П.За
Денисенко А.С.ВідсутнійДерев’янко Ю.Б.За
Деркач А.Л.Не голосувавДідич В.В.За
Добродомов Д.Є.ЗаДубінін О.І.Не голосував
Єднак О.В.ЗаЖеваго К.В.Відсутній
Іллєнко А.Ю.ЗаКишкар П.М.Проти
Ківалов С.В.ВідсутнійКлюєв С.П.Відсутній
Константіновський В.Л.ЗаКривенко В.М.Утримався
Купрій В.М.ЗаЛевченко Ю.В.Відсутній
Марченко О.О.ЗаМатвійчук Е.Л.Відсутній
Матківський Б.М.ЗаМисик В.Ю.За
Міщенко С.Г.ЗаМусій О.С.За
Негой Ф.Ф.Не голосувавОсуховський О.І.За
Парасюк В.З.ЗаПарубій А.В.За
Пташник В.Ю.ЗаРудик С.Я.За
Сироїд О.І.ВідсутняСупруненко О.І.Відсутній
Суслова І.М.ЗаТарута С.О.Відсутній
Томенко М.В.ЗаФельдман О.Б.За
Шевченко О.Л.ЗаЯрош Д.А.Відсутній
 
Фракція Політичної партії "Опозиційний блок"
Кількість депутатів - 43
За - 26 Проти - 0 Утрималися - 0 Не голосували - 12 Відсутні - 5
Бакулін Є.М.ЗаБалицький Є.В.За
Бахтеєва Т.Д.ЗаБілий О.П.За
Бойко Ю.А.Не голосувавВілкул О.Ю.За
Воропаєв Ю.М.ЗаГальченко А.В.За
Гусак В.Г.ЗаДобкін Д.М.Не голосував
Добкін М.М.Не голосувавДолженков О.В.За
Дунаєв С.В.ЗаЗвягільський Ю.Л.Відсутній
Іоффе Ю.Я.Не голосувавКісельов А.М.За
Козак Т.Р.Не голосувавКолєсніков Д.В.За
Королевська Н.Ю.ЗаЛарін С.М.Не голосував
Льовочкін С.В.Не голосувавЛьовочкіна Ю.В.Відсутня
Мартовицький А.В.ЗаМатвієнков С.А.За
Мирний І.М.ЗаМірошниченко Ю.Р.Не голосував
Мороко Ю.М.ЗаМураєв Є.В.Відсутній
Нечаєв О.І.ЗаНімченко В.І.Відсутній
Новинський В.В.Не голосувавОмельянович Д.С.За
Павленко Ю.О.ЗаПавлов К.Ю.За
Папієв М.М.ЗаРабінович В.З.Не голосував
Сажко С.М.ЗаСкорик М.Л.Не голосував
Солод Ю.В.ЗаШенцев Д.О.Не голосував
Шпенов Д.Ю.ЗаШурма І.М.За
Шуфрич Н.І.Відсутній  
 
Фракція Політичної партії "Об’єднання "САМОПОМІЧ"
Кількість депутатів - 26
За - 18 Проти - 0 Утрималися - 0 Не голосували - 3 Відсутні - 5
Бабак А.В.ЗаБерезюк О.Р.Не голосував
Веселова Н.В.ЗаВойціцька В.М.За
Данченко О.І.ВідсутнійДіденко І.А.За
Журжій А.В.ВідсутнійЗубач Л.Л.За
Кіраль С.І.ЗаКостенко П.П.За
Лаврик О.В.ЗаМаркевич Я.В.За
Мірошніченко І.В.ВідсутнійОпанасенко О.В.За
Острікова Т.Г.ЗаПастух Т.Т.За
Підлісецький Л.Т.ЗаПодоляк І.І.Не голосувала
Романова А.А.ЗаСеменуха Р.С.За
Семенченко С.І.ВідсутнійСидорович Р.М.За
Сисоєнко І.В.ЗаСкрипник О.О.Не голосував
Соболєв Є.В.ЗаСотник О.С.Відсутня
 
Група "Партія "Відродження"
Кількість депутатів - 23
За - 7 Проти - 0 Утрималися - 0 Не голосували - 11 Відсутні - 5
Барвіненко В.Д.Не голосувавБерезкін С.С.Відсутній
Біловол О.М.ВідсутнійБобов Г.Б.Не голосував
Бондар В.В.Не голосувавГєллєр Є.Б.Відсутній
Гуляєв В.О.ЗаЗубик В.В.Не голосував
Ільюк А.О.ЗаКацуба В.М.За
Кіссе А.І.ЗаКлімов Л.М.Не голосував
Кулініч О.І.ЗаЛаньо М.І.Не голосував
Ничипоренко В.М.ЗаОстапчук В.М.За
Писаренко В.В.ВідсутнійПресман О.С.Не голосував
Святаш Д.В.Не голосувавХомутиннік В.Ю.Не голосував
Шипко А.Ф.Не голосувавШкіря І.М.Відсутній
Яценко А.В.Не голосував  
 
Фракція Радикальної партії Олега Ляшка
Кількість депутатів - 21
За - 14 Проти - 0 Утрималися - 0 Не голосували - 1 Відсутні - 6
Амельченко В.В.ЗаАртеменко А.В.Відсутній
Вітко А.Л.ЗаВовк В.І.Не голосував
Галасюк В.В.ЗаКириченко О.М.За
Корчинська О.А.ВідсутняКошелєва А.В.За
Купрієнко О.В.ЗаЛенський О.О.За
Лінько Д.В.ЗаЛозовой А.С.Відсутній
Ляшко О.В.ЗаМосійчук І.В.Відсутній
Попов І.В.ЗаРибалка С.В.Відсутній
Силантьєв Д.О.ЗаСкуратовський С.І.За
Чижмарь Ю.В.ВідсутнійШухевич Ю.Р.За
Юзькова Т.Л.За  
 
Група "Воля народу"
Кількість депутатів - 20
За - 14 Проти - 0 Утрималися - 0 Не голосували - 5 Відсутні - 1
Бандуров В.В.ЗаБогуслаєв В.О.Відсутній
Гіршфельд А.М.Не голосувавДовгий О.С.За
Івахів С.П.ЗаЛабазюк С.П.Не голосував
Литвин В.М.ЗаМартиняк С.В.Не голосував
Мельничук С.П.ЗаМолоток І.Ф.За
Москаленко Я.М.ЗаНемировський А.В.За
Онищенко О.Р.Не голосувавПетьовка В.В.За
Пономарьов О.С.ЗаПоплавський М.М.За
Развадовський В.Й.ЗаРибчинський Є.Ю.За
Фурсін І.Г.Не голосувавШаповалов Ю.А.За
 
Фракція політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"
Кількість депутатів - 19
За - 12 Проти - 0 Утрималися - 0 Не голосували - 0 Відсутні - 7
Абдуллін О.Р.ВідсутнійБухарєв В.В.Відсутній
Власенко С.В.ЗаДубіль В.О.За
Євтушок С.М.ЗаІвченко В.Є.За
Кириленко І.Г.ЗаКожем’якін А.А.За
Кондратюк О.К.ЗаКрулько І.І.За
Кужель О.В.ВідсутняЛуценко І.В.Відсутній
Немиря Г.М.ВідсутнійРябчин О.М.За
Савченко Н.В.ВідсутняСоболєв С.В.За
Тарасюк Б.І.ЗаТимошенко Ю.В.Відсутня
Шкрум А.І.За  


2 коментарі: