25 груд. 2014 р.

Законопроекти Уряду щодо бюджетних та податкових реформ відправили на доопрацювання

Четвер, 25 грудня 2014 16:03
Критикували, але підтримували. Законопроекти Уряду, що стосуються бюджетних та податкових змін парламентарі назвали імітацією реформ, які до того ж бідне населення зробить ще біднішим. Однак, за основу ці законопроекти все ж прийняли, і відправили на доопрацювання урядовцям.

Світлана Жайворонок, журналіст:

- Повноваження РНБО Парламент таки розширив. Після його провалу, у другому читанні два дні тому до закону внесли поправки, що вплинули на позицію народних обранців. 253 голоси і закон ухвалено. А от навколо документу, що скасовує частину пільг - розгорнувся неабиякий скандал. Як коаліція, так і опозиція звинуватили Уряд у геноциді найбідніших верств населення, а дехто закликав відправити Кабмін у відставку.

Олег Ляшко, народний депутат, ("Радикальна партія"):

- Підіть в наших селах розкажіть, що Ви закриєте лікарню, що ви закриєте школу, що дитина-інвалід не зможе доїхати до навчального закладу, бо їм немає чим доїхати, що ви позбавляєте чорнобильців пільг, дітей загиблих учасників АТО позбавляєте права навчатися.

Наталія Королевська, народний депутат, ("Опозиційний блок"):

- Правительство, которое не способно начать реформы с самых богатых, начать реформы с олигархов, начать реформы с депутатов нашего парламента. Правительство, которое сегодня занимается издевательством над самыми необеспеченными, и забирают у людей последний кусок хлеба.

Олег Березюк, народний депутат, ("Самопоміч"):

- Я звертаюся до міністра фінансів. Офіційно з запитом народного депутата. Отримати пояснення від тих людей, які готували цей закон і звільнити їх з роботи через шалену неякісність підготовки цього закону.

З розумінням того, що паски затягнути все ж десь необхідно, однак не так, Парламент відправив законопроект на доопрацювання Уряду. Інші ініціативи Кабміну щодо змін до бюджетного кодексу та стабілізації платіжного балансу, попри палкі дебати, все ж прийняли за основу. Норму про ввізні мита на імпортні товари в розмірах 5 і 10 відсотків треба ще доопрацювати. Це може призвести до здорожчання товарів та контрабанди, проте, має додати бюджету 17 мільярдів гривень.

Валентин Нечипоренко, народний депутат, ("Економічний розвиток"):

- Якщо ви думаєте, що ви зберете 17 мільярдів - повірте - ні. Вам будуть аплодувати контрабандисти.

Юрій Луценко, народний депутат, ("БПП"):

- Ми наполягаємо при цьому, щоб цей закон не зачепив медикаменти та товари першої життєвої необхідності. Але нести навантаження у часи кризи має той, хто купує імпортні товари.

Підтримали депутати і законопроект, який знижує єдиний соціальний внесок. Він з 41% поступово впродовж двох років зменшиться до 25,20 і 15%, а за тіньові зарплати будуть жорстко карати роботодавців. Дебати викликала пропозиція об'єднати два фонди: соціального страхуванні і з тимчасової втрати непрацездатності в один. Так зменшать працюючих у них чиновників і корупцію в цій сфері.

Павло Розенко, міністр соціальної політики:

- 25% іде на адміністрування цих фондів - це правда, і вони об’єднуються заради того, щоб зменшити навантаження на адміністрування і переправити ці кошти прямо людям на лікарняний, на лікування, на протези, на все.

Не обійшлося в залі без бійки. Лідер Радикальної партії заявив, що у 2012 році Нестор Шуфрич пропонував йому хабар.

Олег Ляшко, народний депутат, ("Радикальна партія"):

- Пропонував мені 3 мільйони доларів, за те, щоб я пішов по округу Прилуцькому проти Рудьковського, з яким у нього бізнес-конфлікт.

Після цієї заяви в сесійному залі сталася колотнеча між депутатами «Радикальної партії» і «Опозиційного блоку».

Світлана Жайворонок, Денис Овсяніков, телеканал "Київ".

Немає коментарів:

Дописати коментар