15 лист. 2011 р.

ЗАСІДАННЯ ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТЕ

Сесійна зала Верховної Ради України
15 листопада 2011 року, 10 година
Веде засідання Голова Верховної Ради України В.М.ЛИТВИН

10:40:26
ЛЯШКО О.В.
Дякую. Олег Ляшко. Шановний Володимире Михайловичу! Шановні колеги депутати! Я звертаю вашу увагу на те, що урядовий законопроект, 9400, щодо розгляду справ з пенсійного забезпечення, – це  той самий законопроект, який перед цим намагались протягнути, 9127. Який фактично позбавляє права чорнобильців, афганців, дітей війни на судовий захист!
Урядовим законопроектом пропонується не виконувати рішення судів. Учора в Донецьку афганці, чорнобильці зайшли до пенсійного фонду і по сьогоднішній день там сидять, бо уряд незаконно, всупереч рішенням судів, забрав у них пенсії. Сьогодні люди отримують копійчані пенсії!

Уряд, вносячи цей законопроект, намагається легалізувати заднім числом невиконання судових рішень.

Тому я категорично наполягаю на тому, щоб ми не підтримували цей законопроект, адже цей законопроект позбавляє права мільйони українських громадян, соціально незахищених, на соціальні…
ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги! Ставиться на голосування  пропозиція про включення до порядку денного проект Закону про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо розгляду справ з пенсійного забезпечення  (реєстраційний номер 9400)
Прошу голосувати.  Інформацію з цього приводу щойно висловив депутат Ляшко.
10:42:04
За-211
Рішення не прийнято.
По фракціях? будь ласка. Партія регіонів – 175, "БЮТ – "Батьківщина" – 2, "Наша Україна – Народна самооборона" – 5, комуністів – 0, "Реформи заради майбутнього" – 0, Народна Партія – 20, позафракційні – 9.


16:54:02
ЛЯШКО О.В.
Шановний Володимире Михайловичу, шановні колеги, я буду підтримувати цей законопроект. Але я взяв, попросив  слово  колегу Джоджика, щоб надав, оскільки є надзвичайні події, які сьогодні відбуваються  в країні.
Сьогодні в Донецьку, в обласному управлінні пенсійного фонду 218 людей, Володимире Михайловичу, шановні колеги, 218 людей  з учорашнього дня голодують. Це чорнобильці,  це афганці, це інваліди першої і  другої групи, люди, які своє  життя віддавали в Афганістані і здоров'я, які рятували нашу країну від Чорнобилю, сьогодні вони голодують. Я наголошую, 218 людей у Донецьку оголосили голодовку! Їхні вимоги.
Перше. Повернути  ті пенсії, які сьогодні забирає уряд.
Друге.  Відшкодувати всі борги, адже кілька місяців люди не отримують пенсій, які вони мають отримувати, відповідно до законів України  і відповідно  до рішень судів.
Аналогічні події сьогодні відбулися в Харкові, де майже 500 чорнобильців зайшли  до управління  обласного  Пенсійного фонду і не залишають це управління. І готові харків'яни так само оголосити  голодування.
Завтра  в Луганську,  2000 людей збираються  в Луганську і вони так само…

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Будь ласка, по суті.

ЛЯШКО О.В. … закінчую. І вони  так само збираються  оголосити голодування. Тисячі людей по країні, чорнобильці, афганці завтра приходять на 10-ту годину до будинку уряду  захищати  свої права.
Я звертаюся до голови  Верховної Ради, я звертаюся до прем'єр-міністра України,  я звертаюсь до Президента України   Віктора Януковича. Зупинити антисоціальну політику нинішнього уряду, не змушувати людей, чорнобильців, афганців, дітей війни голодувати.

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Дякую!

ЛЯШКО О.В. Дозвольте закінчити!

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Будь ласка,  по закону, завершуйте, тільки по закону.

ЛЯШКО О.В.  Я говорю по закону, Володимире Михайловичу, бо ми всі з вами народні депутати і наш обов'язок допомагати громадянам України. А коли в результаті діяльності влади  люди виходять голодувати, мітингувати, то     це значить, ми погано працюємо раз ми їх до цього змушуємо.





Немає коментарів:

Дописати коментар