10 лют. 2012 р.

Сесійна зала Верховної Ради України 10.02.12


ГОЛОВУЮЧИЙ...І я запрошую міністра юстиції Олександра Лавриновича. Спочатку традиційно – письмові, а потім…

11:02:58
ДАНИЛЕНКО В.А.
Шановний Олександре Володимировичу! Володимир Даниленко, Сумщина. Останнім часом до мене як до народного депутата поступає досить багато звернень, що суди відмовляють у прийнятті справ для розгляду по дітям війни, чорнобильським справам і тому подібне. Це перше.
Друге. Із Кабінету Міністрів окремими чиновниками ідуть розпорядження про призупинення виконання рішень судів раніше прийнятих Пенсійним фондом по виплаті уже прийнятих рішень.
Як я як народний депутат, можу захистити права цих людей, які сьогодні до мене звертаються по цим питанням і ми не можемо їх вирішити позитивно для людей? 

ЛАВРИНОВИЧ О.В. Дякую за дуже важливе питання. Оскільки воно стосується величезної кількості українських громадян. І однією з найбільших проблем, яка була створена за роки існування української держави органами державної влади. Якраз невиконання великої кількості рішень щодо соціальних виплат різних пільговим категоріям стало причиною прийняття пілотного рішення Європейського Суду прав людини проти України в частині цих несплат. І ви ж, очевидно, розумієте, що ви в цьому залі прийняли рішення, яким визначено, що виплати ці можуть здійснюватись виключно в межах державного бюджету України.
Це прийнято як норма. 
Конституційний Суд раніше прийняв рішення, яким сказав, що ці виплати можуть бути  у межах наявного державного ресурсу. Потім у   Законі  про Державний бюджет 2012 року ця норма  записана також, прийнята у цьому сесійному залі.  Тому, очевидно,  що проблема ця існує і вирішення її  можливе тільки шляхом того, щоб справедливим чином розподіляти те, що є в країні, те чого   немає, розподілити неможливо. І якщо  те, що є, розподіляється таким чином: що одному –  дуже багато, іншому – дуже мало з однієї пільгової категорії, очевидно, що це теж несправедливо.
Я думаю, що  для цього і існують суди, які мають розбиратися у тому,  у якому  випадку, яке рішення ухвалювати.

http://static.rada.gov.ua/zakon/new/STENOGR/10021210_06.htm

1 коментар:

  1. А на кой хрен тогда депутаты заседают в ВР и получают высокую зарплату за такую деятельность, если принимают антиконституционные законы. Что бы потом пенять друг на друга.
    Когда принимают бюджет, то должны предусмотреть все расходы и, в первую очередь, на социальные выплаты и выплаты пенсии. если средств не хватает, то пусть урезают себе и министрам в первую очередь.

    ВідповістиВидалити