12 трав. 2011 р.

ЗАСІДАННЯ ТРИДЦЯТЬ ЧЕТВЕРТЕ

Сесійна зала Верховної Ради України
11 травня 2011 року, 10.00 година
Веде засідання Голова Верховної Ради України  В.М.ЛИТВИН

ПАВЛОВСЬКИЙ А.М.
Андрій Павловський, „Блок Юлії Тимошенко – „Батьківщина”. Шановні співвітчизники, депутати різних рівнів щодня стикаються з тим, що прості люди на прийомах задають одне і те ж саме питання, особливо люди старшого віку, пенсіонери, ветерани війни: ну, коли вже зупиниться шалене зростання цін на все необхідне? На продукти харчування, на таке шалене зростання тарифів, коли пенсіонери віддають дві третини своїх пенсій на комунальні послуги, не залишається грошей на харчування? Відповіді від нинішньої влади Януковича на ці питання немає.
У той же час уряд грубо порушує Закон про оплату праці, маніпулює з Єдиною тарифною сіткою. В результаті чого кожен бюджетник недоотримує більше 300 гривень, а кваліфікованим робітникам, вчителям, лікарям не доплачують по 700, по 800 гривень. Як приклад. Вчитель вищої категорії зараз по окладу Азарова отримує 1325 – основний оклад. А повинен по Закону про оплату праці отримувати 2035 гривень. Уряд Азарова краде у вчителя 710 гривень. Учителі, знайте, що вас обкрадають. Хірург вищої категорії недоотримує 811 гривень. Доцент – більше тисячі гривень.
І цього мало владі. Вона продовжує обкрадати працюючих пенсіонерів. При перерахунку пенсії застосовує середній показник зарплати 2007 року – 1198 гривень. Хоча згідно діючого законодавства вона повинна не меншою бути, ніж середня зарплата попереднього року. Так от в 2010 році вона складала 2239 гривень. Таким чином влада забирає у кожного пенсіонера суттєві суми. Тому що база перерахунку зменшена на 1041 гривню.
Але і цього мало владі. Досі не відкликаний ганебний, людожерський закон 7562, яким суттєво обмежуються або ліквідуються соціальні пільги і виплати 16 категорій наших громадян, починаючи з чорнобильців, афганців, міліціонерів, лікарів, вчителів, і закінчуючи, подумайте, ветеранами війни і інвалідами війни, дітьми війни. Уряд їм виплачує одноразову допомогу, виплати, до речі, до 9 Травня, в декілька разів менше, ніж планував ще уряд Тимошенко. От така ваша допомога. Замість того, щоб влаштувати провокації, подбали про реальне життя ветеранів, яких залишилося мало, і покращили добробут, ніж витворяти тут провокацію, розколювати нашу Україну. Ніхто вам цього не дозволить!

ГОЛОВУЮЧИЙ.
Шановні колеги! Ставлю…  зараз 8323, це проект закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" (щодо використання коштів від приватизації ВАТ "Укртелеком" для підвищення мінімального рівня пенсійного забезпечення).
Автори проектів Микола Томенко, Наталія Королевська і народний депутат Семерак. Є доповідачі? Немає. Ставлю на голосування про включення проекту цього закону до порядку денного.

11:41:45
За-27
Рішення не прийнято. Законопроект відхилено.   Голосування

2 коментарі:

  1. Как жить в такой стране, скажите кого мы в 1986-7 защетили? Люди кого вы выбираете постоянно, вы слепые.Я знаю одно, что так же как защетили так же можем эту защиту и ликвидировать

    ВідповістиВидалити