7 вер. 2011 р.

ЗАСІДАННЯ ПЕРШЕ

Сесійна зала Верховної Ради України
6 вересня 2011 року, 10 година
Веде засідання Голова Верховної Ради України В.М.ЛИТВИН


12:40:09
ГРИЦЕНКО А.С.
Шановні колеги! 7562, я нагадаю, що це за законопроект. Це про гарантії держави щодо виконання рішень суду. І пішло в комітет Ківалова. Але насправді додатками до цього законопроекту фактично скасовуються пільги і право Верховної Ради на формування основ соціальної політики, яке визначено нам Конституцією, і вносяться зміни до 17 законопроектів. Позбавляються пільг починаючи від шахтарів, медиків, ветеранів, інвалідів, чорнобильців усіх категорій. Це перше.
І друге. Вносяться зміни до Закону про трубопровідний транспорт з метою дозволити приватизацію стратегічної газотранспортної магістралі. Категорично не можна цей законопроект включати. Дякую.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Олег Ляшко. 

12:40:57
ЛЯШКО О.В.
Дякую. Шановний Володимире Михайловичу, шановні колеги! Я хотів нагадати, що 14 червня 2011 року Верховна Рада абсолютно неконституційно прийняла зміни до Закону про бюджет, яким дала уряду право в ручному режимі регулювати виплати чорнобильцям, дітям війни, ветеранам, пенсіонерам і іншим соціально незахищеним категоріям громадян. Мільйони людей по всій країні обурені цим рішенням Верховної Ради. Група народних депутатів звернулась до Конституційного Суду в чергове визнати такі дії Верховної Ради і Президента, який підписав ці зміни, такими, що не відповідають Конституції.
Законопроект, який зараз пропонує нам включити до порядку денного колега Чечетов, аналогічний. Він спрямований на позбавлення мільйонів українських громадян належних їм по закону соціальних прав. Це є антиконституційний законопроект. І у випадку включення до порядку денного Верховна Рада підтверджує, що вона про інтереси людей не дбає, а дбає лише про  власні  інтереси…

12:45:50
Тепер, шановні колеги, прошу уваги! Я ставлю на голосування пропозицію, прошу уваги, шановні колеги, про включення до порядку денного проекту Закону (реєстраційний номер 7562) про гарантії держави щодо виконання рішень суду. Прошу голосувати.

12:46:24
За-209
Рішення не прийнято.
Ставлю на голосування пропозицію про включення до порядку денного проекту Закону про допоміжне материнство (реєстраційний номер 8703). Прошу голосувати.

12:46:50
За-43
Рішення не прийнято.
Остання пропозиція. Ставлю на голосування пропозицію про включення до порядку денного двох законів в пакеті   (7562, 8703). Прошу голосувати. 

12:47:18
За-210
Рішення не прийнято.



13:46:41
ЦИБЕНКО П.С.
Дякую. Фракція комуністів, Петро Цибенко. Шановні колеги! Я хотів би всіх нас повернути до вчорашнього голосування щодо пенсійної реформи. І нагадати, що кінець-кінцем вчора все було поставлено на свої місця. За два місяці, які були між двома сесіями, чого тільки не розповідали баснописці про те, чому не підписується закон. І альтернативні документи згадали, і те, що там якісь є неузгодженості, згадали.
А виявляється, що ящик відкривався, як то кажуть, дуже просто. Комусь із чиновників в уряді здалося, що пенсіонер, ветеран, інвалід, який відпрацював 40-50 років, буде одержувати за цим законом надзвичайно велику пенсію. Вчора переглянули ту статтю, вилучивши і у такий спосіб зменшивши на триста з лишнім гривень розмір чинної пенсії діючого пенсіонера.
Тому я вважаю, що, незважаючи на те, що від комітету пролунала інформація, що документ популістський, що він необгрунтований, що його не можна приймати, знаєте, у на останнім часом стало так, що все те, що спрямовано на людину – все це популізм, і його не треба приймати аж ніяк.
Тому всупереч думці профільного комітету фракція Компартії України буду підтримувати цей документ, маючи на увазі, що у такий спосіб ми будемо намагатися хоч у якійсь мірі пом'якшити згубні дії того документу, який було прийнято вчора, бо вчора залізли у карман, у тому числі до сьогоднішніх пенсіонерів. І я пояснюю у який спосіб: людина отримує доплату до базової пенсії за понад нормований трудовий стаж, а оскільки його піднято, то у такий спосіб буде зменшено пенсії сьогоднішнім пенсіонерам. Дякую.

Немає коментарів:

Дописати коментар