24 вер. 2011 р.

ЗАСІДАННЯ ДЕСЯТЕ


ЗАСІДАННЯ ДЕСЯТЕ
Сесійна зала Верховної Ради України
23 квітня  2011 року

13:07:33
КАРМАЗІН Ю.А.
Юрій Кармазін, Партія захисників Вітчизни. Шановні народні депутати, шановні українці! Маю заяву про злочин і повідомлення про це хочу, щоб зараз прозвучало для Віктора Павловича Пшонки, Генерального прокурора України.
5 вересня 2011 року на засіданні Кабінету Міністрів України Прем’єр-міністр Азаров, протокол №63, дав розпорядження Пенсійному фонду України зупинити виконання рішення судів та нараховувати пенсію учасникам ліквідації Чорнобильської катастрофи згідно Постанови Кабінету Міністрів 745 (від 6 липня 2011 року). До мене звертаються чорнобильські організації і вважають це знущанням над Конституцією, над конституційними правами громадян і над позицією гаранта Конституції Президента. Вони прямо пишуть в своїх листах: "Очевидно, не потрібен гарант, Верховна Рада, а потрібен тільки пан Азаров". Вони говорять, що такі дії Азарова штовхають до непокори і масових заворушень.

13:20:50
ПАВЛОВСЬКИЙ А.М.
Андрій Павловський, "Блок Юлії Тимошенко – Батьківщина".
Попередні доповідачі з Партії регіонів весь час закликають опозицію до конструктивного діалогу. Так як ми його будемо проводити, коли лідери опозиції ув’язнені, в тюрмі? Може поставимо круглий стіл для дискусій у Лук'янівському СІЗО?
Друзі! Дивлячись на проект бюджету, стало зрозуміло, чому пан Азаров так любить слово "кровосісі", бо цей бюджет є яскравим підтвердженням того, що влада "кровосісь" і Януковича продовжує пити кров українського народу.
Зверніть увагу, що на утримання всього бюрократичного апарату держави влада витрачає в наступному році 16,6 мільярда гривень, а для соціального захисту чорнобильців, афганців, ветеранів і дітей війни, інвалідів інших соціально незахищених – всього 13,9 мільярди гривень. Ці цифри кажуть про те, що на утримання себе любимої влада витрачає більше грошей, ніж на всі соціальні програми разом взяті.
При цьому олігархи "кровосісі" під виглядом реформ запроваджують пенсійний геноцид та намагаються відмінити соціальну допомогу  і пільги 16 категоріям громадян. Громадяни, Законом про бюджет не передбачені гроші на ваші пільги. Ось чому так влада схаменулась після протестів чорнобильців і афганців, бо це для них проблема.
У той же час вони збільшують фінансування каральних, поліцейських структур, мабуть, за допомогою гумових кийків і газу будуть пояснювати людям, як стало чудово і щасливо жити в наступному році.
При цьому хотів би звернути увагу на брехню влади. Той, хто розуміє арифметику, відкриє бюджет і побачить, що мінімальна пенсія з початку року до грудня наступного року зростає всього на 61 гривню, а зарплата – на 62.  І порівняйте це з тим зростанням шаленим на продукти харчування, на тарифи за комунальні послуги. Люди не купують коштовностей, вони купують хліб і на це їм не вистачає. А щоб збити хвилю народного обурення, яка підіймається, влада Януковича завчасно кинула за грати лідерів опозиції Юлію Тимошенко і Юрія Луценко, щоб вони не могли організувати народний процес і захистити людей.
Громадяни! Прийшов час вставати з колін, захищати інтереси себе, своїх родин, майбутнє своїх дітей! Афганці і чорнобильці показали як це зробити. Вимагайте справедливості, вимагайте волі політв’язням!

Немає коментарів:

Дописати коментар