17 вер. 2013 р.

Стенограма пленарного засідання 17 вересня 2013 року

ЗАСІДАННЯ СЬОМЕ
Сесійний зал Верховної Ради України
17 вересня 2013 року, 10 година
Веде засідання Голова Верховної Ради України В.В.РИБАК

10:22:38
СИМОНЕНКО П.М.

...Компартія наполягає на прийнятті, на поверненні до розгляду і прийнятті закону про мораторій на примусове виселення людей з квартир за борги по ЖКХ, який, до речі, не підтримали як раз саме євроінтегратори. І ще хотів би, шановні, я вкотре заявити, що Компартія при розгляді бюджету, якщо в цьому, якщо він буде внесений на розглядґ, не будуть голосувати, якщо тут не будуть передбачені кошти на виплату заборгованості по заробітній платі, пенсіям, регресам, на виплату соціальної допомоги дітям війни, чорнобильцям, іншим категоріям, як це передбачено....

10:29:16
ЯЦЕНЮК А.П.

...Пане Голово! Вважаю, що парламент дуже відстає в питаннях прийняття євроінтеграційних законопроектів. Ми неодноразово наголошували на тому, що необхідно створити спільну робочу групу. Спільну робочу групу в першу чергу по прийняттю Закону України "Про прокуратуру".

Я хочу окремо зупинитись на даному законопроекті. В цій редакції, в якій уряд запропонував прийняти Закон про прокуратуру, більшість цієї парламентської зали на це не погодиться. Це залишення радянського стилю прокуратури з загальним наглядом та ще і зі спеціальними соціальними гарантіями для працівників прокуратури.

Чому пенсія прокурорського працівника повинна бути в десятки разів вища, ніж будь-якого іншого державного службовця? Чому він повинен працювати менше для того, щоб отримати пенсію, а його заробітна плата, яка прирівнюється до військовослужбовців, в 10 разів вища, ніж у військовослужбовця?

Чому органи прокуратури далі хочуть заробляти гроші, а не захищати права і інтереси людини і громадянина? Ми просимо, щоб законопроект про прокуратуру був внесений спільно чотирма фракціями і був проголосований конституційною більшістю. І щоб українська прокуратура стала взірцевою європейською прокуратурою. А не від слова валютоєвро, а від слова європейські стандарти.

Так само, пане Голово, у нас не вирішено питання щодо Закону України "Про Державне бюро розслідувань" та "Про міліцію". Нагадаю, в Україні є чисто поліцейська держава. Майже 400 тисяч працівників правоохоронних органів, а саме міліції! І у нас дивна ситуація. Чим більше міліціонерів, тим вищий рівень злочинності. Тим вища криміногенна ситуація, тим більше вбивають і тим більше знущаються над українцями. Тому протягом найближчих трьох тижнів.

Ми пропонуємо внести спільно чотирма фракціями законопроект як про міліцію, так і про Державне бюро розслідувань. Сьогоднішня українська міліція – це Врадіївська міліція, яка ґвалтує і знущається. Ми повинні перейти до стандартів, де захищають людину, де поважають її права і парламент в цьому повинен зайняти визначальну роль, люди повинні відчути навіщо вони нас обирали, що ми здатні захищати їхні права....

10:36:06
КЛИЧКО В.В.

Шановні виборці, шановні колеги, шановний головуючий! Відповідно до Конституції до Бюджетного кодексу України цей сесійний тиждень мав бути присвячений обговоренню бюджету, Державного бюджету України на 2014 рік. Але з дій влади зрозуміло, що бюджету на 2014 просто не існує. Бо такий, що ті, хто його складав, не ризикують і бояться його показати громадянам.

В суботу імітували подання основного фінансового документу країни до Верховної Ради. Зараз кажуть, що повернули на доопрацювання. Влада лише робить вигляд, що працює. Тому і такий ми маємо сьогодні результати роботи. Хочу підкреслити, уряд і парламентська більшість не варто намагатися показати той самий фокус, як у парламенті попереднього скликання, коли бюджет, який ніхто не бачив і не читав, ухвалюють за 10 хвилин майже без обговорення.

Тому, ми вимагаємо від уряду, щоб бюджет був орієнтований на потреби країни, а не виключно влади. Щоб бюджет передбачав достатньо коштів для розвитку освіти, медицини, науки, соціальних програм, а не задовольняв наростаючі апетити вищих чиновників та репресивного апарату. Щоб не повторилась ситуація, яка виникла наприкінці минулого і очікує нас наприкінці цього року, коли не вистачатиме мільярдів гривень для розрахунків з бюджетниками. Ми не чекаємо від бюджету дива, це уряд не здатний підготувати якісний і справді збалансований документ, але ми вимагаємо змінити пріоритети і спрямувати кошти на розвиток країни, людей, а не, як завжди, на чиновників та близький до влади бізнес....

13:26:43
За-158

...Ставлю на голосування проект Закону (2633-1) про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр" та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу, чи її спеціальний статус щодо безоплатної заміни водійського посвідчення старого зразка для громадян пенсійного віку. Для прийняття за основу і в цілому. Прошу народних депутатів голосувати.

13:27:42
За-314

Проти - 32, утримались - 0, не голосували - 57. 
Рішення прийнято. 
Прошу по фракціях. Партія регіонів - 177, "Батьківщина" - 56, "УДАР Віталія Кличка" - 34, "Свобода" - 0, Компартія України - 31, позафракційні - 16.

Немає коментарів:

Дописати коментар