18 вер. 2013 р.

Стенограма пленарного засідання 18 ВЕРЕСНЯ 2013

ЗАСІДАННЯ ВОСЬМЕ
Сесійний зал Верховної Ради України
18 вересня 2013 року, 10 година
Веде засідання Голова Верховної Ради України В.В.РИБАК

10:15:40
ЄРЕМЕЄВ І.М.

Шановний Голово! Шановні народні депутати! Маємо надію, що на цьому тижні до парламенту надійде проект Закону про Державний бюджет України. І від того, в якому вигляді ми будемо його приймати, буде залежати, чи не стане знову цей документ борговою розпискою по відношенню до українського народу, завдяки якій черговий раз держава пробачить всі ті борги, які має віддати українському народові.

На минулих виборах не було жодної політичної сили, яка б не обіцяла погасити борги по соціальним виплатам, але вибори минули, а обіцянки лишились. Що ми маємо зараз? Держава здається забула за дітей війни, чорнобильців, матерів-героїнь. По дітях війни виплати зупинені з 2011 року. Загальна сума заборгованостей за судовими рішеннями чорнобильців на сьогоднішній день складає півтора мільярди гривень. Тільки в чотирьох районах 23 виборчого округу на Волині борг складає понад 95 мільйонів гривень, притому, що індексацію грошових коштів по цій категорії уряд не робив з 1996 року.

Люди сьогодні по Чорнобильських виплатах отримують дві гривні в 2013 році. Шановні народні депутати, хто обирався по округах, знають, як називають ці виплати. Люди на округах називають їх "гробовими" – 2 гривні гробових коштів.

А яким цинізмом повинна проявлятися, до якого цинізму повинен опуститися уряд, щоб сьогодні ініціювати, щоб місцеві органи влади скасували першу, другу і третю чорнобильські зони, де 90 відсотків людей живуть, які постраждали від Чорнобильської аварії.

Немає коментарів:

Дописати коментар